80% hater jobben sin (kilde: Deloitte’s Shift Index survey). Målet med dette blogginnlegget er at du skal unngå å havne blant de 80%. Vår foreleser Karl Philip Lund har tildelt oss en oppgave der vi skal beskrive «Min drømmejobb».

37 minutter

I 37 minutter har jeg forsøkt å komme frem til hvordan jeg skal starte dette blogginnlegget, uten noe fornuftig svar. Derfor starter jeg rett på; I en alder av 21 år har jeg aldri definert begrepet  «drømmejobben». Jeg har gjentatte ganger kommet over attraktive arbeidsplasser, men jeg har aldri påpekt at dette er min drømmejobb. Det handler ikke om mangel på mål, for det har jeg. Jeg er målrettet. Det handler heller ikke om engasjement, for jeg engasjerer meg i det meste. Jeg tror derimot det skyldes frykten for å sikte ett bestemt sted, også bomme fullstendig. Jeg liker ikke gjøre feil, jeg liker ikke skuffe meg selv eller andre. Det er det slutt på nå, jeg skal sikte, ta utfordringen og tørre å bomme. Det er nå jeg har alle muligheter og ressurser til å skyte blink!

For å starte prosessen med å definere «drømmejobben» googlet jeg «min drømmejobb». Som vi vet har Google svaret på alt! Blant de øverste søkeresultatene var start.no. Ironisk nok minner det meg om søkeprosessen til videregåendeskole eller forut et stortingsvalg, disse testene har jo svaret på alt en trenger å vite om seg selv. Jeg fullførte testen «Finn drømmejobben»  og fikk følgende tilbakemedling:

Skjermbilde 2016-02-17 kl. 20.06.39

Fotograf Celina Granli Røste

Jeg vet ikke helt jeg? Journalist? Neppe. Men det faktumet at jeg alltid har en historie å fortelle (heller formidle) stemmer nokså. Fotografering har lenge vært en viktig del av livet mitt. Fotografering har gitt meg muligheten til å formidle historier, følelser, ulike stemninger og forevige små og store øyeblikk uten å måtte sette konkrete ord på det. Carl Størmer var gjesteforeleser denne uken og delte sin historie med oss. Carl kom med en illustrasjon som festet seg

Jo raskere og mindre forutsigbart noe er, jo viktigere blir det å være tilstede i øyeblikket.

Det er nettopp slik livet er. Livet er lite forutsigbart og dagene går svært raskt, det handler om tilstedeværelse. Det er nettopp dette fotografering har gitt meg, en form for tilstedeværelse. Min drømmejobb må inneholde fotografering, eller film. Jeg må kunne uttrykke meg billedlig, muntlig og med tekst. Jeg må kunne fange og dele øyeblikk.

stjerne-8115
Foto Celina Granli Røste

Geek Celina Granli Røste

Ordet lidenskap er viktig. Min lidenskap for teknologi har alltid vært der. Jeg har alltid vært genuint interessert i «tekniske duppeditter», alt fra fotoapparat, til fjernkontroller og «datadyr«. Dette har jeg vært siden jeg var ganske ung. Det var først i 2012 jeg oppdaget hvor givende jeg syns det er å arbeide med teknologi. Jeg lærer raskt, grunnet min lidenskap for dette området. Å jobbe i Spaceworld har gitt meg mye. Jeg forstår hvor vanskelig teknologi kan være for enkelte, hvor livsviktig det er for andre og hvor forgitt vi tar mulighetene teknologien har servert oss. Jobben i Spaceworld har lært meg at jeg opplever min største lidenskap i det jeg utgjør en forskjell for andre mennesker. Jeg finner en form for pågangsmot i at andre avhenger av mine interesser og kunnskap – det er min drivkraft. Jeg har utviklet meg i takt med teknologien. Teknologien har blitt min bestevenn og min værste fiende.

Rådgiver Celina Granli Røste

For meg er drømmejobben et sted jeg kan være tilstede. Jeg må være tilstede for å kunne utgjøre en forskjell. Jeg har gjentatte ganger hatt kunder som ser på meg med et smil om munnen å sier «du er en god selger du» – da smiler jeg pent tilbake å forteller at jeg er en rådgiver. Planen min er antagelig å selge deg noe, men et objekt som gjør noe lettere for deg, eller som tilfredsstiller ditt behov. Jeg vil gi råd om hvordan gjøre noe enklere, mer effektivt eller bare bedre. Jeg vil jobbe for kunden, og ikke la den enorme utviklingen som skjer på markedet i dag ha en negativ effekt.

Digital Markedsfører Celina Granli Røste

I resultatet fra start.no testen står det følgende

«Nettavisen som får deg vil være heldig, du vet hvordan du skal få folk til å klikke»

Det er dette valgfaget digital markedsføring har gjort meg god til. Jeg har kunnskap om de digitale trendene, teknologien og nyvinningene som gjør at en bedrift kan generere klikk og kunder mer effektivt. Min lidenskap for fotografering kan gjøre meg unik som markedsfører og gi deg som arbeidsgiver unike muligehter. Jeg kan ta i bruk teknologien, og anvende den til en brukervennlig og kostnadsbesparende del av hverdagen vår. Både for arbeidsgiver, arbeidstaker og kunde. Den digitale hverdagen er kommet for å bli, og utviklingen skjer så enormt raskt. Som digital markedsfører må en ta del i utviklingen av nye forretningsmodeller, tilpasse seg kundes etterspørsler, men likevel ikke glemme at ulike kunder har ulike behov. Teknologien er adaptiv, det må vi også være.

Jeg vil fortelle deg hvorfor Google Analytics, Google Adwords og søkemotoroptimalisering er dine bestevenner i markedsføring. Jeg vil også være der de gangene dette føles håpløst.

band-0099

Så hva er drømmejobben?

Kanskje drømmejobben min er udefinert? Kanskje stillingen ikke har en tittel? Kanskje jeg rett og slett ikke vet hva stillingen heter. Jeg vil lede mennesker, men også bli ledet. Jeg vil være kreativ, teste ut ulike strukturer og former, jeg vil lære og lære bort. Jeg vil ta en del i fremtidens forretningsmodeller, være forberedt på delingsøkonomien og hjelpe deg med disse forberedelsene. På den andre siden er det viktig å kunne konversere med ulike mennesker, ha en åpen arbeidsplass med et åpent arbeidsmiljø. Jeg ønsker muligheten til å prøve og feile, for å så prøve igjen.

Min drømmejobb, består av en hverdag hvor jeg får muligheten til være litt fotograf, litt rådgiver, litt markedsfører, litt nerd, men mest meg selv. Min drømmejobb er en sammensetting av ulike interesser, og det vil være en fantastisk mulighet å i det hele tatt få jobbe med en av disse. Sara Myrvoll skrev på sin blogg «du trenger ikke en plan i livet, men et kompass». Jeg stiller mitt kompass mot en arbeidsplass der en av disse interessene står i fokus, da er jeg heldig!

Føler du at du sitter med en mulighet som tilsvarer noe av dette? Eller har du en klar definisjon på en stilling som ligner noe av dette? Send meg gjerne en e-post på celina.roste@hotmail.no og legg gjerne igjen en kommentar!

/ Celina Granli Røste

 

Les også dette innlegget om drømmejobben 

9 thoughts on “Min Drømmejobb

  1. Takk for sist! God observasjon: at foto er å være tilstede i øyeblikket. Du har så rett! Og timing er helt avgjørende — enten du fotograferer eller spiller trommer. Fin blogg. Beste hilsen fra CArl

    1. Takk for sist og kloke ord! Absolutt, er man ikke tilstede i øyeblikket under fotografering forsvinner hele essensen. Takk for tilbakemelding, Carl.

  2. Flott og gjennomarbeidet innlegg! Du belyser godt frustrasjonen og vanskeligheten med å definere ”drømmejobben”. Jeg er enig med deg i at det ikke handler om mangel på mål eller engasjement. Mulighetene og fristelsene er mange, og jeg tror det handler mye om at det er vanskelig å velge bort alternativer. Videre kan det være skummelt å satse alt på en bestemt jobb. Som ved valg er studier er mange redd for å ta et feil valg, men for å finne ut hva som interesserer og frister litt ekstra må vi tørre å prøve oss frem. Jeg tror drømmejobben er et sted hvor vi får kombinere våre interesser, og dyrke en lidenskap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *