Google European Headquarters

Hei,

Som en del av valgfaget Digital Markedsføring ved Høyskolen Kristiania har vi i klassen vært på tur til Dublin siden søndag, derav dårlig oppdatering denne uken. I Dublin dro vi på omvisning hos tek-gigantene Google og Facebook, vi fikk gjennomgå en morsomt økt med Irsk Riverdance og vi deltok i forelesning på Dublin Institute of Technology med tema «How to use social media for a professional profile». Jeg sitter igjen med utallige inntrykk etter besøkene noe jeg vil gjerne dele med dere.

Foto Celina Røste
Foto Celina Røste

På onsdag gikk turen til Google. Vi ble møtt av tre storslåtte bygninger, alle bærende preg av å tilhøre Google. Fargene blå, gul, rød og grønn var gjennomgående. I resepsjonen ble vi møtt av emneansvarlig Anastasia Mariussen som selv er ansatt hos Google. Omvisningen startet i felles arealet, med kort avstand til svømmebasseng, treningssenter og restauranter. Cofounder Sergey Brin har påpekt at «no one should be more than 200 feet away from food» – noe du virkelig fikk føle på i lokalene i Dublin. Ingen ansatte var mer enn 60 meter fra ett kjøkken, mat og trening er selvfølgelig gratis. Jeg ble nyskjerrig på hva som er tanken bak så mange kjøkken, svømmebasseng og eget treningssenter, hvorfor bruke så mye ressurser på «fritid»?

111--3 111--4 111-

Jeg tror svaret er samhold. Med en arbeidsplass der over 5000 ansatte skal interagere kreves det mye for å oppretteholde kommunikasjonen og det sosiale i en bedrift på flyt av avdelinger. Ved å tilby ansatte rom for til å interagere på andre områder enn kontoret, bygges relasjoner på tvers av arbeidsplassen og på tvers av kunnskap. Dette vil jeg gjerne gi «creds» til Google for. En arbeidsplass er ingen ting uten samhold, det er jo også slik lærling oppstår mest effektivt – i relasjon med andre. Jeg forventer ikke at alle bedrifter skal innføre «200 feet»-regelen, men å ha et pauserom på tvers av avdelinger slik at folk kan dele kunnskap, og erfaringer må være gull verdt. Emneansvarlig Anastasia forklarte også at å investere i de ansattes fritid, gjør at de ansatte investerer mer i arbeidsplassen. Du har ikke lenger det behovet for å haste deg hjem, når du får alt du trenger på jobb. Disse tilbudene som tillater de ansatte å konversere i en uformell setting skaper et grunnlag for ny tenkning og utvidelse av eksisterende nettverk. Jeg mener Google er et forbilde for andre arbeidsplasser.

Vidre på omvisningen fikk vi også se de ansattes kontorer. Det hele bygger på ett åpent landskap/arbeidsmiljø der samhold og samarbeid fortsatt står sterkt i fokus. Google bygger på å dele. Som en «Googler» må en dele det som kan deles, informere om det kan informeres og ta i bruk innovative nytenkninger for å samle informasjon – det samme burde gjelde deg og meg også. Google er absolutt en arbeidsplass en kan drømme om å jobbe, det gjør jeg i likhet med de 2 000 000 søkerne Google har hvert år. Dette antallet illustrerer hvor attraktiv Google som arbeidsgiver er. Medstudent Gina presenterer noen viktige grunner til at Google er så attraktiv arbeidsplass. Med Google på CV´en åpnes muligheter en ellers ikke ville fått, du lærer å jobbe på en innovativ måte og du sitter med viktig og relevant kunnskap om verdens mest besøkte søkemotor. Jeg skulle gitt mye for å være en del av et slikt team.

Avslutningsvis kan denne videoen gi deg et innblikk i livet som en «Googler»:

111--2

//Celina Røste

 

5 thoughts on “Inside Google HQ

  1. Fint skrevet Celina. Jeg var der i oktober og ble like begeistret som deg. Det er også fint at du lenker til medstudenters rapporter, og nå vet du hvorfor det er viktig 🙂 Det er vinn-vinn.
    -arne

    1. Tusen takk Arne 🙂 Det forstår jeg veldig godt, flotte lokaler og de ansatte var inspirerende å høre på. Takk for at du har vist oss viktigheten med linking og deling.

  2. Takk for deling og besøket Celina! Flott at andre som ikke kunne være med får en oppdstering som denne 🙂 Fin blogg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *