Dette semesteret handler ikke bare om å lære hvordan man skal ta i bruk digitale verktøy i markedføring, men også et semester som bygger på selvutvikling. For meg handler dette semesteret om å ta det første skrittet ut av komfortsonen. Det sies at vi mennesker velger like mye ut fra våre begrensninger som våre muligheter; jeg føler meg truffet. Jeg velger derfor å starte dette semesteret, denne bloggen og dette året med en video-presentasjon av meg selv.

 

Hvorfor byr du ikke mer på deg selv? Jeg vet ikke. De siste 6-7 årene har jeg jobbet som hobby-fotograf, noe som har gitt meg muligheten til å bruke argumenter som «jeg trives best bak kameraet» og «noen må jo gjør det tekniske også». Jeg forstår nå hvor tåpelig dette høres ut. Jeg tror det ikke finnes mange mennesker som er komfortable med å se seg selv på skjermen. Stemmen vrenger seg, ordene stokker seg. Uansett hvor mange ganger du filmer deg selv, vil du antagelig finne feil. Dette er en vanesak, vi mennesker er vanedyr. Vi liker ikke bryte ut av det kjente, det trygge. Vi forholder oss til det vi er komfortable med.  Neste gang blir enklere. Når den tid kommer så skal jeg by mer på meg selv. Jeg liker å tro; dersom man gjør det man ikke liker mange nok ganger, så liker man det til slutt. La det bli en vane.

Jeg vet at et bilde sier mer enn 1000 ord, og en video sier antagelig dobbelt så mye som det. Jeg forstår viktigheten av å vise verden hvem jeg er – med en video. Samtidig så håper jeg at denne videoen ikke bare forteller deg hvem jeg er, hvor gammel jeg er og hva jeg studerer, men også at jeg er en person som tør å ta tak i det ukjente. Jeg velger ikke bare ut i fra begrensningene, men også ut i fra de mulighetene som ligger der.

Så hvorfor skal du gjøre ting du ikke liker? Det åpner dører. Du lærer deg å by på deg selv. Du viser verden at du tar de mulighetene du har.

 

Kilde: http://www.klikk.no/helse/velvare/kroppogsinn/article818251.ece

Bilde: http://weheartit.com/entry/218543828/search?context_type=search&context_user=lingus&query=comfort+zone

/Celina Røste

2 thoughts on “Derfor skal du gjøre ting du ikke liker

    1. Så hyggelig med tilbakemelding! Håper fortsettelsen står til forventningene.
      – Celina

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *